“Portret van de Portugese mens”

Workshop Portret:  16 t/m 21 mei 2021

De Portugese bevolking is een mix van diverse volkeren die in de loop der eeuwen ontstond. Invloeden van de westerse mens gemengd met onder meer Afrikaans of Aziatisch bloed. Een hele interessante uitdaging om de verschillen te ontdekken en weer te geven! In overleg met de reeds ingeschreven deelnemers zal het programma bestaan uit een combinatie van een algemene- én een portret workshop.

(Voor deelname aan deze workshop is enige ervaring in portret gewenst.)

Kosten deelname workshop: € 380,- voor 6 dagen.

Inbegrepen: de materialen die nodig zijn voor de lessen (behalve schilderdoeken), koffie, thee, frisdranken, dagelijkse warme lunch en vervoer van Mendeira naar leslocaties en excursie.

Niet inbegrepen: vervoer van en naar de luchthaven, logies, maaltijden en dranken buiten de lessen, eventuele entrees. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan het programma worden aangepast.

De warme lunch,”almoço” (spreek uit almòsoe), wordt gebruikt in een van de plaatselijke gelegenheden. Doorgaans bestaat deze lunch uit drie gangen en is inclusief wijn of andere dranken. Zo ervaar je “en passant” dat de Portugese keuken de moeite waard is.

In je vrije tijd is het mogelijk om, op je eigen logeeradres, nog wat te schetsen en tekenen, een wandeling te maken door de eucalyptus- en dennenbossen, een duik in de rivier te nemen of gewoon lekker rustig te luieren in het zonnetje.

Het weekprogramma

  • Zondag 10.30u: na koffie en kennismaken: theorie en oefeningen anatomie van de kop aan de hand van foto’s gevolgd door snelle live schetsen van enkele modellen. Huisgemaakte lunch in “Casal da Macieira”.
  • Maandag t/m donderdag van 09.00u tot 12.00u en van 14.00u tot 16.00u op verschillende locaties in de buurt of in Atelier “Casal da Macieira” schetsen, tekenen en schilderen met diverse materialen en van modellen. Van jong tot oud, man of vrouw. Lunches in diverse plaatselijke Portugese restaurantjes of op een andere mooie plek in de buurt, bijvoorbeeld in een klooster.
  • Vrijdag: Hele dag Atelier “Casal da Macieira” Schilderen op doek van één model. 13.00u​: Kleine lunch thuis. Van 15.00u tot 17.00u werken in atelier en aansluitend, ook voor genodigden, om 18.00u: officiële expositie van alle werk. Om 19.00u: uitgebreide barbecue!

Om iedereen voldoende te kunnen begeleiden streef ik naar groepen van maximaal 8 deelnemers per workshop.